Омелян розповів, де насправді в Україні з’явиться перший справжній автобан

0
205

Німеччина розглядає можливість виділити фінансування на будівництво дороги Маріуполь-Запоріжжя, яка повинна стати першою трасою-автобаном в Україні за стандартами ЄС. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян за підсумками зустрічі з міністром економіки і енергетики Німеччини Пітером Альтмаєр.

“Німецька сторона розглядає можливість виділення фінансування на автодорогу в Східній Україні, ймовірно, це буде шлях Маріуполь-Запоріжжя. І він стане першим справжнім автобаном в Україні, побудованим за всіма вимогами ЄС”, – заявив Омелян в Facebook.

Міністр також повідомив, що звернувся до Німеччини з проханням розглянути можливість адресної допомоги Краматорську на відновлення і розвиток інфрастуктури і виробничих потужностей в місті.

Раніше Омелян повідомив, що до 2030 року в Україні планується побудувати десять автомагістралей на умовах концесії, тобто із залученням приватних інвесторів. “Це проекти Київ – Біла Церква, Львів – Краковець, Go Highway, продовження Одеса – Рені до Греції і інші”, – говорив міністр в ході Ukrainian Ports Forum 2018 у Одесі 31 травня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!