Українських водіїв уже через 5 днів чекають нові штрафи (відео)

0
2135

Нові зміни стосуватимуться правил паркування, водіння на підпитку та перевищення швидкості.

В Україні наприкінці вересня почне діяти закон, який передбачає притягнення до відповідальності водіїв. Відповідно до закону, спочатку з водіїв будуть знімати штрафні бали, яких буде вистачати на три правопорушення. Тільки після них почнуть виписувати грошові штрафи.

Покарання світять, в першу чергу, тим водіям, які ігнорують ремені безпеки. При цьому, якщо в автомобілі знаходиться не пристебнутий пасажир, то штраф буде виписаний на ім’я водія.

За непристебнутого пасажира водієві доведеться особисто заплатити зі своєї кишені штраф, який за новим законопроектом буде збільшено в 17 разів.

Противники нового законопроекту продовжують стверджувати, що при ДТП автомобіль може загорітися, а у водія з пасажирами не буде часу через ремені, щоб вибратися із засобу.

Натомість, прихильники нововведень запевняють, що подібні випадки є винятками і в більшості аварій ремені безпеки рятують водієві і пасажирам життя.

Нагадаємо, зміни в статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, які стосуються водіїв і пасажирів, Рада затвердила в першому читанні. Експерти переконані, що народні депутати приймуть і закон у другому читанні.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!