Різке зростання. На українських АЗС стрімко подорожчав бензин

0
5252

Після вчорашнього подорожчання палива відразу на 50 коп./л у WOG і OKKO , підвищувати ціни кинувся і весь інший ринок. Але якщо до цих пір заправники намагалися розтягнути подорожчання в часі, і піднімали цінники по черзі, то зараз бензин і дизель додав в ціні синхронно у всіх. Причому, в деяких випадках, навіть більше, ніж у WOG і ОККО, повідомляє ubr.ua.

Наприклад, згідно з даними Консалтингового агентства «А-95», відразу на 69 копійок літр палива подорожчав в мережі Market. На 59 копійок – у Sun Oil. Трохи менше, від 10 до 45 копійок, підвищили вартість бензинів і дизеля мережі Паралель, Glusco, KLO, Marshal і Socar. На 6 копійок підтягнули цінники і на БРСМ-Нафта.

Таким чином, середня ціна “п’ятого” бензину по країні досягла позначки 29,57 грн./л. Дизель заправки реалізують в середньому по 27,37 грн./л.

Найдорожче пальне як і раніше продають на WOG і OKKO. Літр А-95 тут заливають за 32,45-32,49 грн., А дизельне паливо заправляють по 29,95-29,99 грн./л.

З огляду на те, що поки світові ціни на нафту стабільні, експерти пов’язують різке подорожчання пального виключно з курсовим стрибком і панічними настроями самих заправників.

«Зараз все просто – нафта стабільна, а курс полетів. Нерви у операторів здають, і вони підвищують відпускні ціни на АЗС. Підвищення вартості палива на заправках цілком виправдано і об’єктивно – за місяць курс гривні впав з 26,47 грн ./$ до 27,70 грн ./$. А це плюс гривня на ціні літра з урахуванням нинішнього подорожчання. Так що паливу ще є куди рости. Заправляти повний бак – частковий вихід, але не системний. Ті, хто може відмовитися від транспорту, відмовляються від нього. Ті, хто не може, переводять авто на газ. Споживання бензину скорочується п’ятий рік поспіль . А споживання газу зростає щорічно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!