Чи запрацює відеофіксація порушень ПДР до кінця року?

0
187

В кінці травня парламентський комітет з питань безпеки дорожнього руху представив “Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху”, а вже 14 червня Кабінет міністрів схвалив цей документ. В Україні щодня на дорогах гине близько 10 осіб. У поліції такий рівень смертності називають неприпустимим і закликають впровадити фото і відеофіксацію порушень ПДР.

Розмови про це йдуть вже досить давно, але поки що впровадити повноцінну і працюючу систему так і не виходило. На початку цього року таку ініціативу підтримали і правоохоронці. Так, головам Нацполіціі Сергій Князєв заявив, що впровадження автоматичної відеофіксації порушень допоможе знизити кількість аварій. “Аварійність на дорогах неприпустимо висока. Щодня гине близько 10 громадян. Впровадження системи автоматичної відеофіксації порушень ПДР дозволить різко знизити аварійність на дорогах, адже причиною третини аварій є перевищення швидкості”, – зазначив він, посилаючись на досвід європейських країн. У МВС налаштовані рішуче, і за три роки планують встановити понад 3 700 комплексів автоматичної фіксації правопорушень на найнебезпечніших ділянках доріг, де ДТП трапляються найчастіше.

“До кінця року система повинна запрацювати. Наразі мова йде не про повне розгортання по всій країні; система запрацює на найбільш аварійних ділянках доріг. Це буде 200-300 комплексів по всій країні”, – уточнив Владислав Криклій, начальник Головного сервісного центру МВС.

Правда, сказати напевно, коли запрацює система, досить складно. Адже терміни переносяться вже не перший рік. Так, Тарас Гук, експерт громадської організації з розвитку органів правопорядку LEAD-office, зазначає, що заяви про запуск системи українці чули вже багато разів. “Час запуску системи залежить від МВС.

Були заяви, що це має статися до середини цього року, нещодавно ми бачили заяву керівника сервісного центру, що це буде до кінця поточного року. Ну, а ми пам’ятаємо, що ще в 2015 р було багато заяв, що все це почне працювати до кінця 2015 р Тому невідомо, коли це відбудеться “, – говорить експерт.

Джерело automotoclub.info

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!