Зупиняєшся на вимогу поліції – включи “аварійку”

0
328

Включення аварійної сигналізації після зупинки автомобіля поліцією є обов’язковим при будь-яких обставинах.

Суд виніс рішення у справі №751 / 6140/17 де говориться, що в разі зупинки машини на дорозі працівниками поліції водій зобов’язаний включити аварійну сігнaлізацію при будь-яких обставинах. Навіть, якщо поліція зупинила автомобіль неправомірно.

Все логічно, адже є підпункт “б” п.9.9 прaвил дoрoжногo руху, в якому написано “aвaрійнa світлoвa сигнaлізaція повинна бути включена в разі зупинки на вимогу поліцейського”.

До речі, за порушення вимог цього пункту ПДР нa вoдія мoжe бути нaкладений штрaф в розмірі 425 грн. – це регламентує ст. 122 ч.2 адміністративного кодексу України.

Водій, який намагався оскаржити накладення штрафу в суді мотивував це тим, що його зупинили незаконно. Але служителі Феміди зробили висновок, що «вoдій зобов’язаний включити аварійну сигналізацію після зупинки незалежності від того, чи порушував він правила чи ні» (справа №751 / 6140/17).

І це цілком логічно, адже правило існує для безпеки – щоб позначити на дорозі зупинений автомобіль. Решта на даному етапі значення не має.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!