Податок на елітні авто: що потрібно для звірки?

0
198

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску якого минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість якого становить понад 1 млн 396 тис 125 грн, повинна сплатити до бюджету транспортний податок.

Так, аби дізнатись чи необхідно сплачувати податок або перевірити правильність нарахованого Вам податку, необхідно звернутись у податкову інспекцію за місцем своєї реєстрації (прописки) та пред’явити копію технічного паспорта автомобіля і паспорт громадянина України.

Платник податку-юридична особа самостійно обчислює суму податку, станом на 1 січня звітного року, і до 20 лютого цього року подає контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію, а також сплачує транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються у річній податковій декларації. Нагадуємо, що у 2018 році до контролюючих органів подається оновлена форма декларації з транспортного податку, яку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №415 «Про затвердження форми Податкової декларації з транспортного податку».

Докладні консультації із даного питання – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ та за телефоном: 43-46-30, 43-46-10.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!