Активісти анонсували нові законопроекти щодо «євроблях»

1
520

Законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на територію України спроможний дати новий поштовх українському авторинку. Але проблему старих автомобілів він не вирішить.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK висловив член правління Союзу автомобілістів України Петро Козак.

«Я думаю, що трохи менший акцизний збір на розмитнення автомобілів влаштував би усіх. Тобто коли б на двадцятирічний автомобіль він складав не три тисячі євро, а бодай одну, то тоді можна було б знайти якийсь компроміс», – переконаний експерт.

На його думку, ухвалення законопроекту №8488 про «євробляхи» спроможний дати новий поштовх українському авторинку, але проблему старих автомобілів він не вирішить.

«Я так розумію, що позиція така, щоб люди знали, на що вони йдуть, і що їм тепер доведеться понести покарання за ті ризики, які вони взяли на себе. Мені здається, що сьогодні саме такою є позиція влади», – підкреслив Петро Козак.

Окрім цього голова громадської організації «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич відповів на запитання, чи готові активісти знову виходити на протести, коли у новому законі не буде позиції про розмитнення.

«Поки в нас триває прямий діалог, ми в стані розмовляти і знаходити компроміси. Позиція Ніни Южаніною сьогодні узгоджена з усіма політичними силами, автодилерами та частково з вулицею», – прокоментував Ярошевич.

Проте, за його словами, чіткою поки що є лише позиція про порушення законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на територію держави і Митного кодексу. У питанні розмитнення триває діалог.

«Такий закон, яким він є зараз, не може бути проголосований за одне голосування в цілому. Це обов‘язкові зміни до Митного і Податкового кодексів, які мають бути обговорені і внесені правки. І я впевнений, що сьогодні до кінця дня з‘являться більше трьох альтернативних законопроектів», – заявив голова ГО «АвторЄвроСила».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!