У скільки обійдеться розмитнення «євроблях»: названі цифри

0
250
Àâòîìîáèëüíûé íîìåð ñ èíîñòðàííîé ðåãèñòðàöèåé âî âðåìÿ àâòîïðîáåãà â ðàìêàõ ïîäãîòîâêè ê âñåóêðàèíñêîé àêöèè ïðîòåñòà ïðîòèâ òàìîæåííûõ òàðèôîâ íà çàðóáåæíûå àâòîìîáèëè, â Õàðüêîâå, 3 ñåíòÿáðÿ 2017 ã. Àêöèÿ ïðîéäåò â Êèåâå 6 ñåíòÿáðÿ. Ôîòî Ìàðèåíêî Àíäðåé / ÓÍÈÀÍ

Розмитнення автівки коштуватиме 2,5-3 тис. євро, якщо Верховна Рада ухвалить зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт. Про це сказала голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в кулуарах Ради 19 червня, трансляцію вів телеканал “112 Україна”.

У відповідь на питання, скільки коштуватиме розмитнення автомобіля в Україні, голова профільного комітету назвала приблизні суми.

“Все залежить від того, наскільки буде показана справедлива вартість, тому що на такі автомобілі ставка акцизного податку невисока, – 400-600 євро. Але ПДВ – 20% і в’їзне мито – 10%. Справді, якби була показана справедлива вартість, то сума митних платежів сягала б десь 2600-3000 євро. Вона буде майже однакова незалежно від віку автомобіля. Якщо новіший автомобіль і показувати справедливу вартість – там менший акциз. На старіший – більший акциз, але його вартість менша, і тому податок на додану вартість (ПДВ) і в’їзне мито менше. Треба орієнтуватися, що у будь-якому разі сума розмитнення сягатиме десь 2500-3000 євро”, – сказала Ніна Южаніна.

За її словами, із урахуванням всієї суми платежів українці будуть зацікавлені купувати новіші автівки. Вона підкреслила, що при ввезенні старих автівок зазвичай показують документи із значно меншою ціною, ніж насправді. Таким чином ПДВ у 20% та мито в 10% сплачують із “заниженої ціни в рази”.

“Тому такий непрямий податок, як акциз, у цьому випадку є більш справедливим. Про те, що лунають нарікання, що у будь-якому випадку, якщо порахувати всі платежі, – сума платежів може сягати до трьох тисяч євро, – це так”, – погодилась голова податкового комітету.

Але вона заявила, що ПДВ на авто в Україні на скасують, адже це не підтримає ані МВФ, ані Мінфін, ані сам профільний комітет Ради.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!