В Україні побудують важливу дорогу

0
2451

Укравтодор заявив про наміри побудувати кільцеву дорогу навколо Борисполя. Цього чекали вже давно. Не секрет, що місто страждає від транзитного транспорту, потік якого величезний, а водії — від того, що на проїзд містом йде зайва година.

«Об’їзна дорога навколо Борисполя є дуже важливим інфраструктурним проектом для нас. Це не секрет, що місто страждає від транзитних автомобілів, які проїжджають через його центр. Загалом понад 30 тисяч машин щодня. Це спричиняє безліч негативних наслідків як для міста, так і для його мешканців»,— повідомив керівник «Укравтодору» Славомір Новак.

Зараз йде пошук і порівняння різних маршрутів нової магістралі. Але точно відомо, що вона буде відповідати категорії 16 та мати не менше ніж 4 смуги в кожному напрямку і максимально дозволену швидкість 110 км/год.

«Ця дорога буде відповідати найсучаснішим стандартам безпеки. Я неодноразово проїжджав через Бориспіль і знаю, що транзит може займати близько 50-60 хвилин. Впевнений, що на об’їзд міста водії будуть витрачати не більше ніж 5 хвилин», — додав Новак.

Дорога повинна об’єднати трасу М-03 в об’їзд міста та забезпечити проїзд автомобілів з боку Києва в напрямку траси Н-08 Бориспіль — Запоріжжя — Маріуполь та траси Т-10-18 Бориспіль — Яготин — Жоравка. Проект може включати реконструкцію наявних доріг та будівництво повністю нових ділянок.

«Укравтодор» дає 10 місяців на створення окружної дороги без розрахунку часу на узгодження проектної документації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!