Експерти склали ТОП-5 помилок водіїв, які дарують викрадачам машини

0
307

На сьогоднішній день не існує охоронних систем для авто, з якими б не впорався досвідчений викрадач. При цьому нерідко автовласники самі буквально «дарують» автомобілі зловмисникам.

Головною помилкою є розміщення світлодіода на видному місці або наклейки з назвою сигналізації на задньому склі. Завдяки цьому викрадачі розуміють, до чого готуватися. Наступна помилка – установка охоронної системи у дилера, де автомобілі оснащують сигналізацією за єдиною схемою.

Крім того, злочинець може домовитися із працівником автосалону і попросити його зробити копію ключів, коли автовласник прижене машину на техогляд. Нерідко безтурботні автомобілісти передають майстрам цілу в’язку ключів, та ще й розповідають про встановлені на їх автомобіль «Противоугонки». При поїздці до дилерів набагато безпечніше переводити сигналізацію в сервісний режим або зовсім відключати.

Також експерти не радять носити в одній зв’язці ключ від машини, брелок від сигналізації, радіопозначку від іммобілайзера і ключ від механічної «протиугонки», оскільки це значно спрощує роботу злодієві.

Багато водіїв купують тільки електронні сигналізації, хоча не зайвим буде обзавестися і механічним пристроєм, секретною кнопкою або іммобілайзером. Нарешті, КАСКО – далеко не кращий засіб проти викрадень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!