В Україну хлине потік дешевих авто з Європи

0
5439

В Європі оголосили “війну” автомобілям, які шкодять навколишньому середовищу. Все це наслідки дизельного скандалу, який змусив світ спостерігати за викидами в атмосферу, передає “ТСН”.

Перспектива заборони та відповідне зменшення попиту на дизельні автомобілі призводить до того, що автовиробники починають зменшувати обсяги випуску нових автівок та переорієнтовуються на так звані “зелені” авто – з електричними або гібридними двигунами.

Японська компанія Nissan заявила про плани відмовитися від розробки нових дизельних двигунів та планує зупинити продаж дизельних моделей на європейському ринку. Відмовились від випуску дизелів у Volvo та Porsche.

До кінця 2018 року практично повністю зупинити продаж дизельних модифікацій авто збирається інший японський автовиробник – Toyota. Компанія залишить для європейців лише кілька моделей на вибір.

В Україні, де екологією переймаються не настільки сильно, як в Європі, дизельні автомобілі доволі популярні. За даними AUTO-Consulting, за 4 місяці 2018 року продажі нових дизельних автомобілів в Україні перевищили 11 тис. штук, що склало рекордну частку в 43% від усіх проданих нових авто.

Світові тенденції можуть знизити кількість дизельних автівок в автосалонах, проте навряд чи вплинуть на їхню кількість на дорогах України. Одним з джерел дизелю лишається Європа, звідки прямують євробляхи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!