В Раді пояснили нові правила для «євроблях»

1
1183

Жорсткі правила ввезення автомобілів з литовською реєстрацією через український кордон, призведе лише до подорожчання авто, але не вирішить проблему в цілому.

У коментарі народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Віталій Гудзенко заявив, що від 17 травня для ввезення на територію України авто на литовських номерах, потрібен дозвіл на роботу в Литві, який коштує 120 євро в рік, і трудовий договір .

“Ні, не думаю, це вони для власника подорожчають на 120 євро. Нехай вони іншим чином для власника подорожчають на 300 євро, або на 500 євро, або на 700, але нехай ці кошти залишаться в нашій країні податками. Треба зупинити це, а потім пільговим варіантом знижувати податки на мито, акцизи і т.д., але для всіх “, – вважає нардеп.

На питання журналіста, що може заважати цьому: незадоволені власники “євроблях”, спроби чиновників якомога більше заробити, “кришування” схем ввезення авто на єврономерах, нардеп відповів: “Всі три варіанти, і ще додам четвертий варіант – власники якихось великих компаній-імпортерів, якщо знизиться ставка для тих авто, то їх бізнес ослабне, самі розумієте “.

Що ж робити з авто на єврономерах, які вже їздять в Україні, нардеп вважає найкращим варіантом “молдавський сценарій”.

“Вони повинні заплатити, нехай за зниженим податком, зареєструвати, і нехай нас пробачать громадяни, які пройшли розмитнення за повною вартістю, але ми будемо знати, що цей автомобіль ідентифікований, і будемо знати, хто на ньому пересувається”, – сказав Гудзенко.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!