Чи з’явиться в Україні завод Volkswagen?

0
1761
WOLFSBURG, GERMANY - FEBRUARY 25: The VW logo shines as the hood ornament on a new Volkswagen Golf 6 car at the Volkswagen factory on February 25, 2011 in Wolfsburg, Germany. Volkswagen and other German carmakers have recovered from the financial crisis of 2008 and production levels are reaching record levels. The automobile industry is an integral part of Germany's export-driven economy. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

В Україні триває робота зі створення кластера з виробництва автомобільних компонентів та автомобілів. Про це в інтерв’ю DW повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

“Ми дуже задоволені роботою з німецькими виробниками автозапчастин і різноманітними іншими компаніями стосовно створення автомобільного кластера (…) з центром у Львові”, – зазначив Нефьодов під час візиту до Брюсселя.

Нагадаємо, в Україні працюють виробничі потужності німецьких компаній Leoni, Elektrokontakt та Bader. Перші дві випускають електричне обладнання для автомобілів, третя – чохли на сидіння. Крім того, за словами Нефьодова, ведуться переговори з компанією Volkswagen щодо можливості відкриття збирального виробництва в Україні.

Відповідаючи на запитання DW щодо інвестицій в Україну, заступник міністра зауважив: “Звичайно, ми не задоволені абсолютним рівнем (інвестицій – Ред.) і ми маємо робити значно більше, але позитивна динаміка точно вражає. Минулого року обсяг капітальних інвестицій в країні зріс більше ніж на 22 відсотки”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!