П’ять кращих концептів українських спорткарів

0
3011

В різні часи в Україні намагалися побудувати спортивні автомобілі, проте справа далі концептів так і не пішла. Ентузіасти як і раніше мріють створити український спорткар. Тому ми покажемо вам найцікавіші концепти спорткарів, пов’язаних з нашою країною.

«Спорт-900»

В 1963 році в Москві на базі «Запоріжця» ЗАЗ-965 побудували спортивне купе «Спорт-900» . Автомобіль мав привабливий дизайн. Він оснащувався 0,9 л двигуном потужністю 27 к. с., який працював в парі з 4-ступінчастою механічною коробкою передач. Максимальна швидкість-понад 100 км / год.

Всього побудували близько п’яти примірників цієї моделі, і кілька з них збереглися до наших днів. Правда, вони знаходяться в жалюгідному стані.

Спорткар із Запоріжжя

Кілька років тому компанія Askaniadesign Carstyling Studio із Запоріжжя (вона мала контакти з ЗАЗом) оголосила, що вона планує побудувати і випустити на ринок спорткар. Як він повинен називатися-не відомо. Орієнтовна ціна – від 50 000 доларів. До сих пір він існує тільки у вигляді макета.

Українська Lamborghini

У 2016 році колишній конструктор Львівського автобусного заводу зробив у себе в гаражі копію Lamborghini Reventon. Роботи тривали цілих чотири роки. За основу взяли Audi А8. Власник цього автомобіля хотів його офіційно зареєструвати, щоб можна було їздити на дорогах загального користування, але чи зумів він це зробити – ми не знаємо.

Суперкар Сергія Коба

У 2016 році українець Сергій Коба представив макет суперкара. Передбачалося випускати його серійно. Однак, далі макета справа не пішла, на жаль. Макет виглядав багатообіцяюче.

Himera Q

У 2017 році в Києві представили український суперкар Himera Q. Його творці хотіли, щоб у нього було дві версії: бензинова і електрична. Електрична Himera Q повинна була отримати чотири електромотори загальною потужністю 1000 к. с. Запас ходу-до 1000 км. Поки виробництво цієї моделі не почалося. Якщо Himera Q все-таки з’явиться, то вона буде коштувати від 500 до 700 тис. євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.