Volvo показала першу вантажівку без кабіни

0
2267

Еволюція вантажних автомобілів цілком може коли-небудь позбавити роботи водіїв-далекобійників. Ось вам концепт автономного вантажівки від Volvo. І так, її звуть Vera, повідомляє AvtoDream .

Volvo заявляє, що ідея концепту Vera – взаємодія з хмарним сервісом, який прискорює логістичні процеси. Оскільки відсутність водія передбачає відсутність перерв на відпочинок і сон, підприємство з такими вантажівками більш ефективно традиційного. Volvo каже, що така система була б особливо корисна в завантажених хабах на кшталт портів або складських комплексах. Завдяки електричну силову установку, витрати на експлуатацію повинні бути мінімальні, а перерви потрібні тільки для підзарядки. 

За заявою Мікаеля Карлссона, віце-президента по автономним технологій Volvo Trucks, “Vera ще знаходиться в розробці, так як нам необхідно зробити деякі кроки для вивчення питань безпеки і запропонувати клієнтам готовий продукт”.

“Цілодобова робота може означати більш швидкий час доставки товарів. Більш того, оскільки автомобілі електричні, суспільство отримає вигоду у вигляді зниження шуму, дорожніх заторів і шкідливих викидів”. 

Шасі використовує існуючий електричний силовий агрегат Volvo потужністю 185 кВт з запасом ходу 300 кілометрів. Він може тягнути звичайний трейлер масою до 32 тонн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!