Ford представила конкурента Tesla Semi

0
306
На Міжнародній виставці комерційного транспорту в Ганновері компанія Ford представила концепт електричного тягача під назвою F-Vision. Розробкою прототипу займалося спільне підприємство турецького конгломерату Ko? Holding і Ford – Ford Otosan.

У компанії відзначають, що дизайн Ford F-Vision натхненний героями всесвіту Marvel і їх здібностями адаптуватися до навколишнього середовища. Ключові особливості прототипу: аеродинамічний кузов, виконаний за мотивами Tesla Semi, масивна площа скління, С-образні світлодіодні фари, що обрамляють вентиляційні отвори і розташована в нижній частині двері.

Про технічні особливості концепт-кара поки не повідомляється. Відомо, що від оснащений електричною силовою установкою і системою автономного управління четвертого рівня (здатний самостійно пересуватися по дорогах з «передбачуваним» рухом і практично не вимагає уваги водія).

Ford F-Vision укомплектований аеродинамічним причепом з закритими колесами і «інтерактивної передньою панеллю», на яку виводяться повідомлення для інших учасників руху.

Тягач Tesla Semi, який стане серійним продуктом в 2020 році, оснащений чотирма електромоторами, що дозволяють розганятися з 36-тонним причепом до 96 кілометрів на годину за 20 секунд. Максимальний запас ходу Semi становить 805 кілометрів.

Джерело: Мотор

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!