Названі способи догляду за автомобілем під час слякоті

0
156

Підвищена вологість, дощі і мокрий сніг – всі ці фактори негативно впливають на автомобіль при його неправильної експлуатації. Як негода впливає на автомобіль? Як в таких умовах зберегти транспортний засіб у відмінному стані?

Експерт одного з дилерських центрів Volkswagen Андрій Жуков в інтерв’ю speedme.ru дав кілька рекомендацій автовласникам про те, як доглядати за своєю машиною під час міжсезоння.

Перше, на що варто звернути увагу, – це накопичується бруд на колесах. Від неї треба своєчасно позбавлятися, але звичайної мийки недостатньо, до того ж під час ожеледиці дороги додатково обробляються реагентами. Експерт рекомендує проводити мийку зі зняттям коліс і додатково мити колеса окремо. Так можна запобігти впливу негативних факторів на підвіску.

Потрібно своєчасно міняти щітки склоочисників. Якщо склоочисник нещільно прилягає до скла, переломлення за рахунок водяного шару може дуже сильно ускладнювати огляд. Склоочисники повинні рухатися без ривків і скрипу, не залишати на склі смуг і якісно прибирати з поверхні воду і мокрий сніг.

Особливий догляд потрібен лакофарбового покриття. З огляду на підвищену вологість, дрібні пошкодження кузова повинні бути предметом особливої ​​уваги. Вихід – покриття воском або нанесення нанопокриття.

Звичайно, не можна забувати про своєчасне заміну незамерзаючої рідини. Без неї взимку пересуватися ризиковано, адже від попутних машин бруд летить саме на лобове скло і фари.

Ну і останнє, але не менш важливе – перевірити наявність бруду під капотом автомобіля. Якщо автовласник раніше не здійснював мийку двигуна і там є пристойний шар бруду, пилу і патьоків від технічних рідин, саме час її провести.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!