Найдешевші кросовери в Україні: ТОП-10

Які кросовери в Україні коштують дешевше за все

2
1468

Китайські автомобілі продовжують утримувати лідерство в сегменті бюджетних кросоверів в Україні. Однак в останні роки ситуація почала змінюватися. Виробники з Піднебесної поступово уходять в середній ціновий сегмент. У той же час європейці все частіше пропонують крос-версії недорогих моделей, які до недавнього часу продавалися у вигляді хетчбеків.

А ось корейці вже давно пішли з «лоукосту». І, судячи з усього, не збираються в нього повертатися. Hyundai і Kia роблять ставку на кросовери середньої цінової категорії. Також компанії намагаються закріпитися на ринку електромобілів, які поки коштують недешево.

Аналіз українського ринку «псевдопозашляховиків», проведений MMR, показав: вітчизняні ціни на «паркетники» стартують приблизно з $11 000. Але, щоб мати хоча б якийсь вибір, бажано володіти сумою більше – хоча б $15 000. За ці гроші ви зможете собі дозволити вже не тільки «китайця».

  1. Suzuki Vitara ($16 150)

Suzuki Vitara важко назвати бюджетним автомобілем. Але на десяте місце більш дешевих претендентів не знайшлося. Навіть китайські кросовери Haval коштують дорожче. Найдешевший Haval H2 обійдеться вам приблизно в $18 300.

В «мінімалці» Vitara оснащується літровим бензиновим мотором потужністю 112 кінських сил і 5-ступінчастою «механікою».

У базі привід тільки передній. А мінімальний дорожній просвіт – 185 міліметрів.

  1. Jac S3 ($15 300)

Китайський виробник Jac вже давно намагається завоювати довіру українських покупців. Один з козирів компанії – недорогі кросовери, серед яких – Jac S3.

Автомобіль оснащується 1.6-літровим атмосферним мотором потужністю 119 кінських сил. У найбільш доступною комплектації двигун працює в парі з 6-ступінчастою «механікою».

Привід – тільки передній, як у більшості бюджетних китайських «паркетників». Однак кліренс у S3 цілком пристойний – 200 міліметрів. Таким дорожнім просвітом не можуть похвалитися багато популярних кросоверів, такі як, наприклад, Kia Sportage або Hyundai Tucson.

  1. FAW X40 ($15 000)

FAW X40 – «найсвіжіший» представник в нашій десятці. Українські ціни на кросовер були оголошені тільки на початку грудня 2019 року. Та й в цілому марка FAW вийшла на український ринок нещодавно. І ще не встигла хоч якось себе зарекомендувати.

Базовий X40 пропонують з 1.6-літровим атмосферним бензиновим мотором потужністю 109 кінських сил. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка».

Привід – тільки на передні колеса. А кліренс – 180 міліметрів.

Як бачимо, технічні характеристики – не найсильніша сторона кросовера. Однак виробник в даному випадку робить ставку на оснащення. Вже в базі FAW X40 оснащується такими «фішками», як:

  • датчик дощу;
  • система автоматичного контролю освітлення;
  • мультимедійний комплекс з сенсорним екраном.
  1. Renault Duster ($14 850)

Коли дивишся на ціну Renault Duster, розумієш, чому в Україні не користуються попитом китайські кросовери. Адже приблизно за ці ж гроші можна взяти «європейця» з перевіреними агрегатами і гарною якістю зборки.

Менш ніж за $15 000 вам запропонують монопривідний кросовер з 1.6-літровим бензиновим мотором на 115 «коней» і 5-ступінчастою «механікою». На бездоріжжі від такої модифікації, звичайно, сенсу мало. Проте «Дастер» славиться хорошим кліренсом – 210 міліметрів.

Також у передньопривідною версії багажник більше на цілих 64 літра. Пояснюється це особливостями конструкції. Монопривод дозволяє розмістити запасне колесо під днищем багажника. А у повнопривідних машин запаска знаходиться в багажнику через те, що її місце займає муфта повного приводу.

  1. Nissan Juke ($14 500)

Nissan Juke – далеко не кращій кросовер в плані практичності. Проте, він користується стабільним попитом у молоді.

Сьогодні Juke – найдешевший автомобіль в лінійці Nissan в Україні. Хоча в цілому у японців є і більш доступна модель – компактний хетчбек Nissan Micra. Однак через низький попит компанії довелося згорнути її продажі на нашому ринку.

Nissan Juke побудований на одній платформі з декількома моделями Renault, такими як Captur і Clio (остання також не представлена ​​в Україні). Автомобіль оснащується 1.6-літровим мотором потужністю 94 кінські сили. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка», а привід – на передні колеса.

Juke може бути і повнопривідним. Але така модифікація буде коштувати відчутно дорожче.

  1. Lada XRay ($13 750)

Потрапила в топ-10 і Lada XRay – перший кросовер АвтоВАЗу. Хоча дехто вважає першим і найдешевшим вазовськім паркетником «Ниву». Однак ми все ж дотримуємося класифікації, за якою «Нива» відноситься до компактних позашляховиків за типом Suzuki Jimny. Саме тому вона не потрапила в нашу добірку.

XRay почав поставлятися в Україну не так давно. І не користується особливим попитом.

Автомобіль побудований на одній платформі з Renault Sandero. У базовій версії кросовер пропонують з 1.6-літровим атмосферним мотором потужністю 106 кінських сил. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка».

Привід в будь-який з модифікацій – тільки на передні колеса. Проте кліренс – майже 200 міліметрів.

  1. Renault Sandero Stepway ($13 500)

На п’ятому місці розмістився побратим XRay – Renault Sandero у «позашляховому» виконанні Stepway. На сьогодні це найдешевший автомобіль в Україні європейського виробництва.

Базовий Stepway оснащується 0.9-літровим турбокомпресорним мотором потужністю 90 кінських сил. Двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

Дорожній просвіт кросовера 173 міліметри – на 20 міліметрів більше, ніж у стандартної версії Sandero.

Привід – тільки передній.

  1. Chery Tiggo 3 ($13 050)

Останнім часом Chery почала активно оновлювати модельний ряд і йти в середній ціновий сегмент. Однак бюджетні кросовери в її арсеналі поки ще залишилися. Один з них – Chery Tiggo 3.

Автомобіль завжди буде моноприводним. І все, що вам може допомогти на бездоріжжі, – це 195-міліметровий кліренс.

Під капотом Tiggo 3 – 1.6-літровий бензиновий мотор потужністю 126 «коней». У базі двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

  1. Jac S2 ($12 150)

Jac S2 – китайський компактний кросовер. Комплектується 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 113 кінських сил. Як і його старший побратим S3, модель не має повного приводу ні в одній з модифікацій.

Власне, єдиний плюс автомобіля – це його низька ціна.

  1. Chery Tiggo 2 ($10 850)

Chery Tiggo 2 утримує пальму першості в рейтингу найдешевших кросоверів в Україні.

Якщо говорити про поза шляхові здібності, Tiggo 2 може похвалитися хіба що збільшеним до 186 міліметрів дорожнім кліренсом. В іншому він, по суті, нічим не відрізняється від звичайного передньопривідного хетчбека.

Кросовер оснащується 1.5-літровим бензиновим мотором, який видає 106 кінських сил. Трансмісія може бути, як механічної, так і автоматичною. Однак якщо говорити про найдешевшу версію «Тігго 2», то тут без варіантів – 5-ступінчаста «ручка».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!