Названі 5 ситуацій, коли потрібно вмикати «аварійку»

0
3873

Кнопка аварійної сигналізації часто використовується водіями не за прямим призначенням.

Твоя МАШИНА розповість про те, коли потрібно вдаватися до натискання заповітного червоного трикутника.

Перш за все, натискання клавіші відбувається опціонально, адже водії, які не пропустили пішохода, або перевищили швидкість часто натискають кнопку з червоним трикутником з метою принести оточуючим свої вибачення.

Але є як мінімум п’ять ситуацій, коли натискання кнопки повинне відбуватися за прямим призначенням.

Найперша дія при ДТП – це натискання кнопки «аварійки», адже це одне з основних правил безпеки. Увімкнена аварійна сигналізація попередить оточуючих водіїв про небезпеку.

Також варто пам’ятати і про те, що кнопку з червоним трикутником необхідно натискати і під час вимушених зупинок. Якщо ж автомобіль зламався або виникла перешкода потрібно убезпечити себе і оточуючих увімкненням аварійної сигналізації.

Скористатися клавішею необхідно і коли водій був засліплений дальнім світлом зустрічного автомобіля. Піймавши «зайчика» потрібно попередити інших учасників руху і планомірно знижуючи швидкість притиснутися ближче до узбіччя або краю проїжджої частини.

Якщо виникла необхідність буксирування вашого транспортного засобу – важливо включити «аварійку».

На автомобілях, позначених спеціальним знаком «Перевезення дітей» під час як посадки, так і висадки потрібно увімкнути аварійну сигналізацію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!