Водневий Hyundai встановив рекорд по дальності ходу

Новинка корейської компанії зуміла встановити рекорд запасу ходу. Автомобіль також скоротив обсяг шкідливих викидів і очистив повітря.

0
295

Корейський автовиробник знову представив нового рекордсмена з двигуном від Nexo. За кермом автомобіля знаходився президент фонду Solar Impulse Foundation Бертран Піккар. На одному заряді новинки подолала відстань в колосальні 778 кілометрів. Маршрут проходив через північну Францію. Варто відзначити, що в кінці заїзду автомобіль показував час, що залишилося паливо ще на 49 кілометрів шляху.

Ця подорож стартувало 25 листопада на водневої станції FaHyence в Сарргемін, а завершилося вже на наступний день в Музеї-де l’Air et de l’Espace в Ле-Бурже неподалік від Парижа.

Відомо, що в ході випробування автомобілю вдалося скоротити обсяг шкідливих викидів в атмосферу на 111,2 кілограмів, по відношенню до класичного бензиновому силовому агрегату. Машина також зуміла очистити 404,6 кілограмів повітря – це приблизно відповідає обсягу, яким дихає 23 людини щодня.

До Бертрану також приєдналася невелика кількість значущих персон. Разом з Пікаром в заїзді брав участь Жан Роттнер, президент регіону Гранд-Ест у Франції, герцог Анрі Люксембурзький і інші.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!