Чому водії відмовляються від бризковиків

0
263

Деякі водії, причому вельми досвідчені, знімають зі своїх машин бризковики. Вони висувають, здавалося б, логічні аргументи на захист свого рішення. Так потрібно чи ні знімати з арок бризковики?

Головний аргумент противників бризковиків полягає в тому, що від них, мовляв, практично немає ніякого толку. Що ж, це частково так і є, якщо, звичайно, мова йде про автомобілі з сучасним дизайном кузова. Бруд і вода у них не потрапляє в салон, а зупиняються в спеціальних місцях.

Якщо їхати на великій швидкості, то бризковики не захистять автомобіль ні від бруду, води і снігу, ні від камінчиків. Крім того, існує високий ризик, що вони просто зламаються. Особливо це можливо взимку.

Тому деякі автомобілісти воліють швидше позбутися від бризковиків.

Але, як то кажуть, не все так однозначно. У даного аксесуара є і прихильники. Вони нагадують, що взимку бризковики забезпечують належний рівень безпеки, знижуючи ризик занесення і, як наслідок, ДТП. З цим бризковики справляються цілком добре.

Крім того, бризковики, які встановлюються перед колесами, виконують функцію аеродинамічного щитка. Вони покращують стійкість автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!