Названі 5 небезпечних для здоров’я опцій в машині

0
509

Експерти склали рейтинг потенційно небезпечних функцій в автомобілі, які можуть нашкодити здоров’ю, якщо ними неправильно користуватися.

Отже, в даному рейтингу опинилася така опція як кондиціонер, який служить частим джерелом простуд водія і пасажирів. Це особливо актуально, якщо він включається «на повну котушку» в розпеченій від сонця машині. В такому випадку на ранок застуда гарантована.

Також в список потенційно небезпечних опцій потрапив підігрів сидінь. Ця функція може нанести шкоду репродуктивному здоров’ю чоловіка. Як відомо, при тривалому перегріванні сперматозоїди втрачають рухливість. А при регулярному використанні даної опції може навіть розвинутися безпліддя. Тому рекомендується не зловживати зайвим підігрівом крісел в авто.

Не меншу небезпеку становлять для здоров’я склопідйомники і автодоводчики стекол. Останні можуть завдати шкоди дитині. Є випадки, коли автодоводчики затискають пальці і дорослим пасажирам. А якщо говорити про електричні склопідйомники, то, наприклад, в США з 1985 по 2002 рік від даної опції загинуло 50 дітей.

Не оминув цей рейтинг систему автоматичного паркування. Дана опція зручна, коли немає великого потоку машин поруч. В цілому, автопаркінг працює повільніше досвідченого водія, тому при наявності інтенсивного руху на вулиці, дана опція може перетворитися на небезпечний атракціон.

І, нарешті, опція безключового доступу та дистанційного запуску двигуна також можуть бути небезпечні. Це стосується тих випадків, коли автомобіль знаходиться в гаражі, вбудованому в житловий будинок. Небезпеку становить дистанційний запуск двигуна в такому приміщенні. Були випадки, коли спочатку гараж, а потім і будинок заповнювалися вихлопними газами і люди непомітно задихалися від небезпечних речовин. Але навіть і несмертельне отруєння чадним газом може завдати серйозної шкоди здоров’ю людини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.