Які правила поведінки варто дотримуватися при відмові гальм

0
419
Відмова гальмівної системи вважається однією з найнебезпечніших позаштатних ситуацій, які можуть статися під час пересування по дорогах. Експерти дали поради, що робити в таких випадках, щоб не постраждати.
В першу чергу, при виникненні проблеми з гальмами, потрібно обов’язково поінформувати про це інших учасників руху. 
«Не варто соромитися тиснути на сигнал і мигати дальнім світлом. Звільнена смуга вже набагато підвищує шанс щасливого кінця », – вважають експерти.
Далі потрібно постаратися зменшити швидкість автомобіля, створивши тиск в гальмівній системі: переривчасто натискаючи на педаль гальма.
Наступний крок полягає в тому, щоб поступово зменшувати передачі на автомобілі, затискаючи педаль зчеплення (якщо автомобіль на механічній коробці передач). Якщо транспортний кошти на «автоматі», то потрібно пересунути важіль на позначку «L».  
В крайньому ж випадку, можна пригальмувати автомобіль, притертися з бордюром. Тут головне не створювати сильного зіткнення. До цього варто вдаватися тільки в крайньому випадку, тому що можна досить сильно подряпати кузов і створити більший ризик аварії для водія і пасажирів, ніж при вищезазначених радах. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!