Експерти назвали основні правила підготовки авто до зими

0
631

Як стало відомо, що експерти назвали основні правила, які допоможуть підготувати авто до зими.

Водії обов’язково повинні готувати своє авто до зими, щоб уникнути непотрібних поломок і тим більше аварійних ситуацій на дорозі. Щоб правильно підготувати авто варто прислухатися до кількох порад від експертів. 

В першу дуже автомобіль потрібно ретельно вимити, щоб видалити весь бруд, яка зібралася в важкодоступних мріях. Також потрібно обробити замки і петлі за допомогою водовідштовхувальним мастилі на силіконовій основі. Нею ж варто обробити ущільнювачі стекол і дверей. Вона не дасть замкам замерзати взимку. 

Обов’язково слід перевірити скло на наявність сколів. Справа в тому, що в морозну погоду ці відколи можуть перетворитися вже в повноцінні тріщинки. Звичайно, простіше відремонтувати маленький скол, ніж міняти лобове скло серед зими. 

Перед зимою обов’язково потрібно замінити щітки на “двірниках” в іншому випадку вони можуть псувати лобове скло. Також краще вибрати “двірники” з гнучкою гумою. 

Що стосується паливних фільтрів, то їх потрібно обов’язково замінити. Адже в літню пору в них могла зібратися вода, яка в момент морозів просто замерзне. Також потрібно уважно перевірити сам акумулятор. На клемах акумулятора може з’явитися наліт від впливу електроліту, корозія. Ці сліди роботи необхідно видалити, причому робиться це досить легко за допомогою суміші теплої води і соди. 

Обов’язково слід змінити літню гуму на зимову. Це обов’язкове правило для всіх. Ще одна необхідна витрата – нові гальмівні колодки. Взимку з потертими колодками ризикувати не варто – занос на слизькій дорозі небезпечний. 

А ось в бачок склоомивача краще залити “незамерзайку”. Також обов’язково варто замінити свічки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.