ТОП-3 фатальні помилки водія при паркуванні під час перших заморозків

0
1242

Коли автовласники раптом виявляють, що настає зима, пора міняти гуму на зимову і побоюватися льоду на дорозі, вони думають переважно про можливі неприємності, що підстерігають їх на дорозі. А між тим, «міжсезонні» небезпеки можуть чекати навіть на парковці.

Найнеприємніше восени – стрибки температури «через нуль». Це означає, що машина в будь-який момент може стати учасницею ДТП, навіть перебуваючи припаркованою поруч з будинком.

Повороти біди

Перша помилка – надовго залишити атомобіль на проїжджій частині поблизу повороту. Особливо небезпечно, якщо авто виявиться біля бордюру із зовнішньої його сторони. Це пов’язано з тим, що при негативних температурах, коли на асфальті утворюється крига, машина, водій якої не розрахував швидкість, може не вписатися у віраж і врізатися в припарковане авто.

Особливо вірогідний такий розвиток подій, коли машина все ще на літній гумі. Що характерно, подібні аварії на поворотах відбуваються не тільки на вулицях з досить інтенсивним рухом.

Несподіваний схил

Друге неправильне місце для парковки в міжсезоння – на помітному схилі. Наприклад, машину залишають там ввечері, коли асфальт мокрий. Нічний холод заморожує воду і машина опиняється на катку.

Складнощі починаються тоді, коли вона знаходиться там не одна, а в ряду таких же припаркованих авто. По-перше, при рушанні на крижаному схилі авто цілком може трохи забуксувати, навіть будучи «взутим» в зимову гуму. При цьому великий шанс сповзти по схилу та зачепити інші автівки. З іншого боку, і сусід точно так само може своєю машиною ненавмисно зачепити вашого «залізного коня».

Примерзла до землі

Ввечері ви припарювались у калюжі, а вранці – машину неможливо зрушити з місця. Коли автовласник вранці виявить це – не раз облає себе за те, що паркуючись увечері, так легковажно поставився до вибору місця для стоянки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!