Експерти назвали три небезпечні звички водіїв

0
409
Businessman in the car

У список очікувано потрапили «однорука» їзда, різке гальмування і недостатній прогрів двигуна.

Отже, найнебезпечнішою звичкою, на думку фахівців, є утримування рук на важелі трансмісії або автоматичній коробці передач під час руху. Справа в тому, що при занесенні машини або різкому повороті керма, впоратися з керуванням авто тільки однією рукою дуже непросто. Те ж саме стосується і розмови по телефону під час руху, а також паління.

Ще одна шкідлива звичка, якої грішать водії, виявилася схильність до тривалого гальмування або просто занадто частий тиск на педаль гальма. В кінцевому підсумку це веде до швидшого зносу гальмівних колодок і дисків, які в один прекрасний момент можуть просто відмовити. Більш того, якщо колодки дешеві, то вони після чергового небезпечного маневру можуть навіть спалахнути. Уникнути такого сумного сценарію досить просто: достатньо під час руху тримати дистанцію, а також прибирати ногу з педалі газу перед перехрестям.

Нарешті третьою поганою звичкою, на думку експертів видання, є недостатній час прогріву двигуна перед початком рухом. Автори матеріалу нагадують, що для нової машини він повинен бути на менше 4-5 хвилин. При цьому не можна забувати і про показник обертів двигуна – вкрай небажано, щоб при перших 5-10 хвилинах їзди він зашкалював за планку в дві тисячі.

Систематичне порушення цього правила також загрожує поломкою автомобіля: на поверхнях циліндрів двигуна можуть з’явитися задираки, що в кінцевому підсумку виллється в необхідність лагодження всього мотора.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!