Як правильно вибрати зимові шини

0
248

Незабаром зима, тому саме час подумати про вибір зимових шин. Твоя МАШИНА розповість, як правильно вибрати зимові шини.

Перш за все необхідно обрати між шипованою гумою і «липучкою». Останню варто використовувати, якщо пересуватися належить переважно по місту. «Шиповка» відмінно підійде для пересування по вкритій льодом дорозі або для заміської поїздки. Крім того, фахівці радять «обкатати» такі шини до 1000 кілометрів, при швидкості не вище 70 км/год. Надалі, швидкісний поріг можна збільшувати.

Важливо звернути увагу і на маркування зимових шин. При покупці необхідно знати розмірність, рекомендовану виробником для вашого автомобіля. Крім того, на кожному колесі є позначення для якого автомобіля воно підходить. P (Passenger car) – легковий автомобіль, LT (Light Truck) – LCV або SUV, ST (Special Trailer) – причіп, T (Time) – тимчасова, запасна шина.

Також варто упевнитися, що на шині є знак «сніжинка» (*).

Мітки AS (All Season, Any Season) або AW (Any Weather), які позначають, що допускається використання при будь-яких температурах. Маркування R + W (Road + Winter), свідчить про можливість використання коліс як на асфальті, так і на засніженій дорозі. Позначення M & S (Mud + Snow) говорить про можливість пересування по болоті та снігу. При виявленні мітки A / T (All Terrain) можна бути впевненим, що дані шини підійдуть для будь-якої місцевості, а M / T (Mud Terrain) призначені для руху по бездоріжжю.

При виборі шипованих шин варто вивчити мітки типів шипів. Мітка AD свідчить про те, що перед нами алюмінієві шипи, SD – шипи з твердосплавним сердечником, DD – шипи з прямокутним сердечником і гравіюванням, OD – шипи з овальним сердечником, MD – пластикові шипи з твердосплавним сердечником.

Під час покупки варто пам’ятати і про спрямованість малюнка протектора. Мітки Outsade або Side Facing Out говорять про те, що покришка призначена для установки на зовнішню сторону, Inside або Side Facing Inwards – внутрішня сторона установки.

Краще придбати бюджетні нові шини, ніж шукати імениті, але старі. Такий комплект може мати приховані дефекти, які неможливо виявити на етапі покупки. Також варто пам’ятати про те, що колеса могли піддаватися ремонту, який міг бути виконаний не по технології, що зробить пересування небезпечним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!