Без даху до «сотні» за 2,9 секунди: представлений Ferrari F8 Spider

0
1054

Ferrari показала F8 Spider: суперкар отримав двосекційний жорсткий дах, який можна підняти за 14 секунд. Всупереч очікуванням, відкрита версія не поступається за динамічним характеристикам купе – на розгін з нуля до «сотні» новинка витрачає ті ж 2,9 секунди, що і F8 Tributo.

Із-за особливостей конструкції F8 Spider, а саме механізму складання даху і посиленого днища, він на 70 кілограмів важче купе. При цьому новинка «скинула майже 20 кілограмів у порівнянні з попередником Ferrari 488 Spider завдяки застосуванню вуглепластика.

Технічна начинка у родстера і купе однакова. В рух приводить їх бітурбований двигун V8 об’ємом 3,9 літра, який розвиває 720 кінських сил і 770 Нм крутного моменту. Мотор працює в тандемі з семиступінчастим преселективним “роботом”.

Час до «сотні» у купе і спайдера однакове (2,9 секунди), однак до позначки в 200 кілометрів у годину F8 Spider розганяється на 0,4 секунди повільніше – за 8,2 секунди проти 7,8 у F8 Tributo. Обмежувач швидкості на обох суперкарах спрацьовує на 340 кілометрах на годину.

В числі доступного обладнання вказані система допомоги при ковзанні (Side Slip Control), а також функція регулювання тиску в гальмівних механізмах для більш точного проходження поворотів.

Ferrari F8 Spider вже доступна для замовлення, але перші автомобілі доберуться до клієнтів не раніше початку 2020 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!