Audi, BMW І Mercedes-Benz об’єднаються

0
311

BMW і Mercedes-Benz вже оголосили про стратегічне партнерство, яке дозволить їм розробити технологію автономного водіння. На першому етапі компанії займуться створенням технологій наступного покоління систем допомоги водієві. Йдеться про автономну парковку і напівавтономні системи рівня 3 і 4, які допоможуть водієві керувати автомобілем на трасі. Мета співпраці — зробити ці технології більш доступними вже до 2025 року.

Автовиробники також заявили, що партнерство допоможе прискорити і оптимізувати розвиток технологій автономного водіння. Варто також відзначити, що співтворчість істотно знизять витрати на розробки, оскільки будуть розподілятися між автовиробниками.

«Оголосивши про партнерство, BMW і Mercedes-Benz запросили приєднатися до них і інших автовиробників: «BMW Group і Daimler AG також розглядають партнерські відносини з іншими технологічними компаніями і виробниками автомобілів, які можуть сприяти успіху підприємства».

Німецька компанія Wirtschaftswoche повідомила про те, що на автосалоні у Франкфурті Audi оголосить про свій намір приєднатися до BMW і Mercedes-Benz в справі розробки системи автономного водіння. Подробиці співпраці поки невідомі, але в публікації сказано, що це не позначиться на партнерстві концерну Volkswagen AGс Фордом, яке також передбачає роботу над системою автономного водіння.

Поки неясно, як буде здійснюватися подібне подвійне партнерство, але угода між Ford і Volkswagen була підписана в липні. В рамках цієї угоди Volkswagen інвестував кошти у розробки Argo AI, що дозволило концерну використовувати технологію автономного водіння компанії.

При цьому в Ford заявили, що Argo AI буде поставляти системи автономного водіння 4-го рівня для комерційних транспортних засобів.

Співпраця BMW і Mercedes-Benz спрямована на розробку системи автономного управління для приватних автомобілів. Таким чином, приєднання Audi дозволить Volkswagen AG зосередитися на системах і для особистих, і для комерційних автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.