Названо найнепотрібніші функції сучасних автомобілів

0
796

Сучасні машини поєднують в собі величезну кількість функцій, важливість і ефективність яких легко перевіряється часом: якісь прекрасно показали себе відразу і до сих пір використовуються, а інші, тим часом, швидко пішли в небуття. Опитавши автолюбителів, експерти назвали найнепотрібніші функції автомобілів.

Першою в антирейтингу виявилася функція Start / Stop, яка, автоматично вимикаючи двигун на світлофорі і в пробках, повинна знижувати витрату палива і скорочувати, тим самим, викиди шкідливих речовин в атмосферу. На ділі ж виходить навпаки: кожен новий запуск призводить до ще більшого викиду токсинів, паралельно зношуючи і стартер, і сам мотор.

Також серйозній критиці піддалися автоматизовані ремені безпеки. На думку автолюбителів, вони рухаються настольно повільно і неточно, що їх використання не несе в собі абсолютно ніякого сенсу – швидше пристебнутися самостійно. Можливо, саме тому зараз такі ремені можна побачити тільки в кіно.

Відома багатьом функція блокування ременів безпеки, створена в 1970-ті роки з метою привчити водіїв до безпечного водіння, теж виявилася незатребуваною. Замість того, щоб пристебнутися (і вимкнути, тим самим, нав’язливий сигнал про непристебнутий ремінь), водії просто сідають поверх ременя або вставляють в замок «заглушку».

Крім того, в числі найбільш непотрібних згадали функцію голосового управління, спроби «домовитися» з якою, в більшості випадків, закінчуються невдачею; а ще інтеграцію соцмереж в мультимедійні системи, підрульові пелюстки перемикання передач і прилад нічного бачення.

А які функції найбільше не подобаються вам?

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!