BMW M1 1979 року в жалюгідному стані продали за шалену суму (Фото)

0
964

На аукціоні Techno Classica в Ессені продали BMW M1 австрійського гонщика Харальда Ертля. Автомобіль, на якому був встановлений рекорд швидкості на зрідженому газі, оцінили в 160 000 євро.

Спеціальний M1 1979 року створили на вимогу австрійського автогонщика Харальда Ертля, який за підтримки British Petroleum модифікував купе із середнім двигуном для роботи на зрідженому газі. Двигун BMW отримав дві турбіни, що дозволило збільшити потужність до 415 к.с., а також аеродинамічні доопрацювання по кузову. Спонсор Blaupunkt встановив партію своїх динаміків, а Ronal – полегшені колеса і каркас безпеки.

17 жовтня 1981 на тестовому треку Volkswagen в Ера-Лессіні Ертль розігнався на даному екземплярі M1 до 310,4 кілометра на годину. Однак необхідні процедури не були проведені і рекорд офіційно не зафіксували. Через кілька місяців Харальд Ертль загинув в авіакатастрофі.

З тих пір автомобіль змінив кілька власників, потрапивши в дилерський центр в Англії, де був куплений фармацевтом в Пуммі Бхатія в 1993 році, який помер всього 2 роки по тому. Більшу частину життя рекордний М1 провів на вулиці без руху і догляду, що, безумовно, позначилося на його зовнішньому вигляді і технічному стан.

Перші BMW M1, створені за допомогою Lamborghini, є цінними предметами колекціонування, які можуть коштувати від 500 тисяч доларів і вище. З цієї точки зору вкладення 160 000 євро в M1, та ще й з багатою історією, виглядає хорошою операцією. Таку «невисоку» ціну зумовив той факт, що автомобіль далекий від ідеального стану і вимагає певного обслуговування. Однак машина на ходу, гальма працюють, що збільшує шанси M1 на відновлення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!