У Вінниці побудували інноваційний тролейбус (Відео)

0
315

Після власного трамвая VinWay Вінниця отримала і тролейбус місцевого виробництва. Таку сенсаційну новину опублікувала Вінницька транспортна компанія на своїй сторінці в Фейсбук.

Перший дослідний зразок з робочою назвою «Вінниця-ПТС 12» – практично на виході. Машину збирають майстри тролейбусного депо Вінницької транспортної компанії на базі кузова першої комплектності (деякі вузли взяті від МАЗ-203). Це дійсно унікальний проект, завдяки якому буде оновлено парк, підвищено якість і комфорт пасажирських перевезень в місті.

Тролейбус має кілька технічних удосконалень. Завдяки інноваційним елементам струмоприймачів, він буде більш безпечний і ефективний в експлуатації. Машина зможе економити до 30 відсотків електроенергії. Буде і автономний хід – до 5 км. Також тролейбус оснащений системою управління українського виробника, а ось Інформсистему виготовили в Вінниці.

У планах на 2019 рік – зібрати 4 тролейбуси. Перший примірник планує запустити на маршрут після 30 квітня. Серед городян скоро буде оголошений конкурс, на якому виберуть найкрасивішу назву для вінницького тролейбуса.

До речі, у Вінниці з осені 2018 року працює і один електробус – правда вже не вітчизняного виробництва, а китайського, марки Skywell.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!