Розсекретили нову схему махінацій з «євробляхами»

0
550

Після закінчення в лютому 2019 року пільгового періоду розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, в Україні з’явилося нове шахрайство. Українцям всього за одну годину «роботи» обіцяють заплатити 1 400. Правда, при цьому потрібно написати довіреність, щоб «роботодавець» міг на ваше ім’я купити авто.

Що в подальшому буде з таким автомобілем – не відомо. Є кілька варіантів розвитку подій. Наприклад, його можуть кілька разів перепродати. Або шахрай буде сам на ньому їздити.

Здавалося б, що в оформленні такої довіреності немає нічого страшного. Але справа в тому, що вже найближчим часом українців, які не розмитнили свої «євробляхи», чекають дуже великі штрафи, аж до 170 000 гривен. І платити буде та людина, на яку куплений автомобіль. Тобто шахраї можуть спокійно їздити на «євробляхах», куплених на ім’я своїх довірливих жертв.

Крім того, людина, яка написала довіреність на покупку авто за кордоном, може зіткнутися з представниками правоохоронних органів. Це станеться в тому випадку, якщо шахраї почнуть кілька разів перепродувати «євробляху». Важко буде довести, що ти не є учасником цієї афери.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!