Водіїв попередили про нові хитрощі викрадачів авто

0
3690

Українцям розповіли, як уберегтися від крадіжки авто, оскільки проблема є досить актуальною в наші дні. Так, наприклад, в столиці щодня викрадають від трьох до п’яти автомобілів, саме тому Київ є лідером за кількістю викрадень машин. Далі йдуть Одеська та Дніпропетровська області, передає РБК . 

Власникам ВАЗів, Daewoo і Toyota варто бути особливо уважними, адже саме ці машини викрадають в Україні найчастіше. Те ж саме стосується Mercedes, Honda і BMW. У столиці лідерами угонів в основному стають авто японського автопрому.

За словами експертів, машину потрібно забезпечити певними ступенями захисту. Бо від угону не врятує навіть страхова, а шансів знайти по гарячих слідах, якщо афера сталася вночі, практично нуль. 

“На сьогоднішній день, як показує практика стосовно затриманих осіб, в більшості викрадаються автомобілі з використанням електронного пристрою”, – розповів начальник відділу управління карного розшуку ГУ НП в Києві Анатолій Краєвський. 

Також українцям настійно не рекомендують залишати свої ключі від машини на СТО або мийці. Злодії постійно вдосконалюють техніку і навички, оскільки такий “бізнес” досить прибутковий. Тому в машині обов’язково повинні бути сигналізація і центральний замок. А ще експерти радять в обов’язковому порядку поставити GPS.

“Ми затримали групу осіб, один з яких вже був засуджений судом до реального терміну відбування покарання та знаходився в розшуку. Вони здійснювали незаконне заволодіння різних марок автомобілів”, – розповів Краєвський. 

До речі, закон дозволяє злодіям бути засудженим і перебувати на свободі. Якщо машину знайшли цілою і неушкодженою, повернули її власнику – то примітка дозволяло перекваліфікувати статтю з важкої частини на нетяжкий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!