ЛАЗ-699 НД Україна – дизель для народу

0
372

Про висококомфортабельні автобуси ЛАЗ Україна чули багато. На початку 70-х рр. це був дійсно прорив. Люксовий салон мав збільшений крок сидінь, індивідуальну систему вентиляції (була версія з кондиціонером), буфет з холодильником і туалет. Більш того, на базі автобуса «Україна-71» був розроблений експериментальний ЛАЗ-699 НД Україна.

Ця машина відрізнялася видозміненою кормою – і не випадково, адже тут знаходився вже не бензиновий двигун ЗІЛ-375, а новітній дизель ЯМЗ-740. Багато хто подумає, що марка двигуна повинна бути, судячи з цифрового індексу – КамАЗ. І це правильно, адже даний мотор для Камського автозаводу був спочатку розроблений в Ярославлі.
Що ж стосується автобуса ЛАЗ-699 НД Україна, фотографію котрого розмістили Українські автомобілі на власній сторінці у Фейсбук, то він в серію не пішов. Так само як і інші львівські автобуси проекту Україна. А шкода. До речі, нещодавно один автобус ЛАЗ «Україна» був показаний на технічному фестивалі OldCarLand 2017 в Києві. Унікальну машину відновили на гвинтики ентузіасти з проекту “Кофейбус”, пише Автоцентр.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!