Електромобілі скоро подешевшають

0
168

Американське дослідницьке агентство Boston Consulting Group (BCG) прийшло до висновку, що експлуатація електромобілів до 2022 року буде не дорожче звичайних машин

Вартість володіння електромобілем і автомобілем з двигуном внутрішнього згоряння в європейських країнах в сегменті C ( «гольф-клас») зрівняється вже у 2022 році (при 10-річному терміні володіння), підрахували в BCG, в сегменті кросоверів – вже в 2019 році. За Україну агентство не дало ніяких коментарів, але було зазначено, що досягненню паритету за вартістю володіння електромобіля і машини з двигуном внутрішнього згоряння в Україні  в порівнянні терміни заважає погано розвинена інфраструктура.

Всього в світі налічується більше 320 тис. Стандартних зарядних станцій і 120 тис. станцій швидкої зарядки, повідомляється в звіті компанії. За рівнем забезпеченості зарядними станціями лідирують Нідерланди з 0,27 станції на один електромобіль, далі йдуть Німеччина – 0,22, Китай – 0,17 і Японія – 0,14 (при середньому значенні по світу – 0,14). При цьому термін окупності кожної станції, за оцінками BCG, до 7,5 років. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!