Бюджетний седан Chevrolet Onix офіційно представили (Фото)

0
361

Китайський підрозділ корпорації General Motors представив новий компактний седан Onix, який в перспективі стане глобальною моделлю – повідомляє news.infocar.ua.

Якщо в Північній Америці і Європі General Motors зазнав поразки в сегменті масових легковиків і вже практично пішов з нього, то в Китаї і Південній Америці недорогі седани і хетчбеки продовжують приносити прибуток. У Бразилії, наприклад, в минулому році абсолютним бестселером став субкомпактний хетчбек Onix – продано 210 458 примірників, тоді як в Китаї найбільш успішною моделлю марки Chevrolet став компактний седан Cavalier – реалізовано 252 108 штук (13 місце в рейтингу найбільш продаваних нових автомобілів).

На цьому тижні бразильський підрозділ GM оголосив, що ім’я Onix стане глобальним, а китайський опублікував першу фотографію Онікса нового покоління, який на ділі виявився злегка зміненим компактним седаном Cavalier зразка 2016 року, і на китайському споживчому сайті Chevrolet новинка теж поки розміщена в розділі Cavalier. Власне, в Китаї презентація Онікса вже пройшла, і місцеві ЗМІ її відвідали, однак, інтер’єр поки засекречений. На публіку новий Onix виїхав в ефектному спортивному обвісі Redline на чорних 16-дюймових литих колесах, але з барабанними задніми гальмами. Зовні від Cavalier він відрізняється, по суті, лише новою світлотехнікою і злегка збільшеною фальшрадіаторною решіткою.

Нової офіційної інформації про техніку після публікації тизеру на початку цього тижня, на жаль, не з’явилося, але китайські колеги, зазирнувши під машину, запевняють, що це той самий Cavalier, а не повністю нова модель, як стверджує GM. Нагадаємо, що Cavalier побудований на вкороченій платформі Delta від Chevrolet Cruze першого покоління і має колісну базу в 2600 мм.

Така ж база – у Онікса, але по довжині (4474 мм) він на 70 мм коротший, ніж Cavalier, а ширина зменшилася на 49 мм до 1730 мм. Висота, навпаки, збільшилися на 4 мм до 1471 мм. Всі ці несуттєві розмірні коригування знадобилися, очевидно, для того, щоб точніше позиціонувати Onix в тісному китайському модельному ряді Chevrolet, де зараз є в наявності аж три компактних седана – Cruze, Monza та, власне, Onix, причому Cavalier, на зміну якому Onix формально прийшов, теж, швидше за все, на якийсь час затримається в продуктовій лінійці.

Відомо, що китайський Onix буде пропонуватися з двома бензиновими двигунами на вибір: атмосферним об’ємом 1,3 л (103 к.с.) і наддувним об’ємом 1,0 л (116 к.с.). Про коробки передач поки відомостей немає.

В продажі Onix з’явиться влітку цього року, і очікується, що він буде коштувати трохи дешевше, ніж Cavalier, за який зараз просять як мінімум 79 900 юанів ($ 12 000).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!