Скільки можна їздити на машині з низьким рівнем моторного мастила

0
261

Деякі водії стверджують, що низький рівень моторного мастила не заподіє шкоди двигуну. Мовляв, з практично «сухим» мотором можна спокійно проїхати сотні кілометрів, а потім просто долити мастило і забути про неприємні ситуації.
Чи так це, розповість портал «Автолюбителі».

Припустимо, ви їдете по трасі, як раптом на приладовій панелі загоряється індикатор низького тиску моторного масла. Припаркувашись, потрібно обов’язково перевірити рівень мастила.

Що ж робити, якщо рівень мастила нижче мінімуму, а до найближчого магазину десятки кілометрів?

Деякі автовласники порадили б вам спокійно продовжувати рух. Пояснюється це просто: мотор автомобіля влаштований таким чином, що маслоприймач розташовується набагато нижче позначки «min». Це дійсно так, але є важливі нюанси, про які ніхто не згадує.

По-перше, щоб не завдати двигуну непоправної шкоди, потрібно бути впевненим в тому, що масло витрачається в звичайному режимі – що немає ніяких витоків і несправностей. В іншому випадку мастило може «піти» за лічені хвилини.

По-друге, не варто забувати, що той самий запас для маслоприймача був задуманий, щоб уникнути проблем під час крутих спусків або підйомів, а не для того, щоб їздити на «сухому» двигуні. Це означає, що їхати далі – як мінімум небезпечно.

Що ж тоді робити? Ще раз переконатися в тому, що ніяких магазинів або хоча б АЗС поблизу немає. Далі – спробувати зупинити попутну машину, раптом у її власника виявиться хоча б трохи мастила.

Ще один варіант – скористатися послугами евакуатора. Транспортування до найближчого автосервісу вже точно вийде дешевше, ніж подальший ремонт вашої машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!