ТОП-5 броньованих колісних військових машин очолив український KrAZ Hulk (Фото)

0
249

Експерти склали ТОП-5 сучасних броньованих колісних військових машин. Очолив список екземпляр з України KrAZ Hulk, спроектований на Кременчуцькому автомобільному заводі.

Експерти вивчили сучасні зразки броньованих колісних військових машин і вибрали найкращі екземпляри. Рейтинг ґрунтувався на ходових якостях бойової одиниці, захист від різних снарядів і мін, а також військової потужності. Перше місце в ТОП-5 посів KrAZ Hulk, цей автомобіль представлений в 2016 році і є вельми передовим. У його конструкції застосували V-подібне днище, що забезпечує захист для екіпажу при наїзді бойової одиниці на міну. На корпусі з обох сторін є по 4 амбразури для стрілецької зброї. Проте, не дивлячись на успішну конструкцію, поки машина існує тільки в якості демонстраційного варіанту, оскільки бажаючих замовити її на озброєння поки не знайшлося. Друге місце дісталося Typhoon VDV. Російська розробка виділяється посиленим озброєнням і 350-сильним силовим агрегатом. Третій рядок залишилася за австрійською машиною Rheinmetall Survivor. Вона потрапила в рейтинг завдяки збалансованій конструкції, що має серйозний захист і бойовий комплекс.

За межами першої трійки залишилися канадські Iag Guardian і Streit Scorpion AVF. Перший екземпляр отримав передову систему бронювання, що витримує попадання з великокаліберних гвинтівок, а другий виділяється пружинною підвіскою на всі чотири колеса. Завдяки цьому транспортний засіб має високі ходові якості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!