Volkswagen озвучив радикальне рішення щодо бензину і дизеля

0
389

Автомобілебудівний концерн Volkswagen (Німеччина) має намір випустити 22 мільйони електромобілів за 10 років і в перспективі повністю відмовитися від викопного пального.

У виробництво електромобілів концерн планує інвестувати 44 млрд євро до кінця 2023 року. Число моделей на електричній тязі компанія хоче збільшити до 70 до кінця 2028 року. Раніше вважалося, що всі бренди групи за цей період зроблять 15 млн електромобілів 50 різних моделей.

Також в планах компанії – повна відмова від викопного пального. До 2050 року група компаній розраховує досягти вуглецевої нейтральності.

“Volkswagen радикально зміниться. Ми беремо на себе відповідальність щодо провідних тенденцій майбутнього, особливо в зв’язку з захистом клімату”, – заявив гендиректор Volkswagen Герберт Дісс.

Восени 2018 року Volkswagen оголосив про намір інвестувати 30 млрд євро в розвиток електромобілів до 2022 року. А потім наростив обсяг планованих капіталовкладень до 44 млрд євро до кінця 2023 року. Одним з найскладніших завдань на цей період буде збереження рентабельності на тлі високих витрат, гальмування економіки і торговельних суперечок США з Китаєм та іншими країнами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!