Toyota розробила нову жорстоку систему сигналізації

0
192

Запатентована сигналізаційна система, яка буде при викраденні пускати в салон автомобіля сльозогінний газ.

Японська компанія Toyota запатентувала систему ароматизації повітря, яка запустить в салон автомобіля сльозогінний газ при спробі його викрадення, повідомляє «ПМ».

Компанія є досить консервативною, коли мова заходить про впровадження нових автомобільних технологій. І це робить патент ще більш цікавим. Документ, зареєстрований Відомством з патентів і товарних знаків США (USPTO), описує систему, яка пускає сльозогінний газ в салон автомобіля прямо по кліматичній установці, якщо бортовий комп’ютер фіксує злом або спробу викрадення.

Така «сигналка» є частиною звичайної системи ароматизації повітря. У ній так само можна вибрати бажаний аромат з дефлекторів шляхом установки картриджа, але «фішка» Toyota полягає в тому, що автомобіль впізнає водія по смартфону і автоматично вибирає його улюблений парфум. А ось якщо машину відкриє людина без підключеного смартфона, то замість свіжого аромату він отримає порцію сльозогінного газу.

Це новий рівень штатних пристроїв проти викрадення. Компанія проводить роботи в напрямку, як після спрацьовування системи повинен вести себе автомобіль по відношенню до злочинця.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!