Легендарну модель Audi TT знімають з виробництва

0
265

Новий голова марки Audi вважає, що у спортивної трьохдверки ТТ не буде наступного покоління. Але інгольштадці вже розробляють «дещо», здатне частково компенсувати втрату моделі.

Величезний попит на кросовери і позашляховики нещадно косять модельні ряди автовиробників. Разом з іншими легковиками, які губляться на тлі модних і популярних пройдисвітів, теперішнє покоління може стати останнім для Audi TT. У той же час компанія активно розвиває свою Q-лінійку. На горизонті вже маячить новий Q4, а в подальшому не можна виключати і появи найбільшого SUV фірми – Q9. Ну, а майбутнє Tourist Trophy (ТТ) виглядає вельми туманним, принаймі в нинішньому трьохдверному вигляді з парою задніх сидінь, які практично не використовують.

В інтерв’ю виданню Autocar новий голова інгольштадського преміум-бренду Брем Шот натякнув на швидкий кінець спортивного TT в його нинішньому вигляді. Коли топ-менеджера запитали про майбутнє моделі після зняття з конвеєра її нинішнього третього покоління, бос Audi сказав:

«Я думаю, що у ікони Audi є майбутнє, але я не знаю, чи буде це TT. Моє серце обливається кров’ю, коли мене запитують про це! У нас є дещо, здатне замінити ТТ, хоча і не в повній мірі.»

Основна причина, по якій Audi переглядає своє ставлення до ТТ, полягає в тому, що німецький автовиробник знаходиться в процесі оптимізації модельної лінійки, щоб скоротити витрати і використовувати зекономлені гроші для фінансування розробки електромобілів і інших технологій. Шоту вже вдалося заощадити компанії багато грошей, спростивши модельний ряд на 27% після припинення використання деяких двигунів і їх варіацій.

Оскільки ТТ далеко не найбільш продавана модель компанії, вона більш уразлива, ніж інші автомобілі, коли мова заходить про оптимізацію. Проте, спорткар в нинішньому вигляді ви ще зможете купити протягом деякого часу, оскільки поточне третє покоління не буде знято з конвеєра щонайменше до 2022 року.

А що далі? Audi вже спростувала чутки про вихід чотирьохдверного купе TT Sportback за образом і подобою концепт-кара 2014 року, представленого на мотор-шоу в Парижі. Однак, деякі ЗМІ наполягають на тому, що на порядку денному у босів Audi стоїть питання про спортивний купеподібний седан. І така модель цілком мала б сенс, оскільки «чотирьом кільцям» в даний час нічого протиставити Mercedes CLA і готується до випуску BMW 2 серії Gran Coupe.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!