В Україні створили нову бронемашину (Фото)

0
1719

Бронеавтомобіль «БАРС-8» успішно завершив програму державних випробувань, яка тривала більше двох років.

Протягом випробувань бронемашина успішно пройшла всі етапи – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів і спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість і ряд інших важливих тестів.

«БАРС-8» став другою ББМ в Україні, після бронеавтомобіля «Козак-2» (НВО «Практика»), яка пройшла державні випробування.

«БАРС-8» має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4х4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 і системи забезпечення життєдіяльності екіпажу.

Сімейство спеціальних броньованих машин на базі «БАРС-8» передбачає можливість встановлення різних бойових модулів і озброєння.

Конструкцією бронеавтомобіля передбачена установка систем пуску димових гранат, засобів зв’язку і навігації, приладів нічного і денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколочний підбій корпусу, автономної кліматичної системи.

Основною сферою використання «БАРС-8» є підтримка підрозділів Збройних сил України при веденні ними бойових дій. Машина також може бути задіяна для транспортування особового складу, перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань і охорони блокпостів, використання в якості медичного евакуаційного транспорту.
Пасажиромісткість базового автомобіля складає до 10 чоловік в повній екіпіровці. За підсумками держвипробувань «Богдан Моторс» буде постачати броньовики Збройним силам України і просувати бронеавтомобіль на зовнішніх ринках.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!