Як виглядав військовий повнопривідний ЗАЗ (Фото)

0
2507

Запорізький автозавод колись був знаменитий не тільки малолітражками, але і розробкою автомобілів військового призначення. На початку 1960-х він входив в передбачуване сімейство авто вагонної компоновки з агрегатами Запорожця – ЗАЗ-970 і повнопривідних ЗАЗ-971.

У цьому модельному ряду була створена і машина зі спрощеним кузовом і брезентовим дахом – ЗАЗ-971Д. Її орієнтували на сільських жителів і армію. Відзначається, що цей повнопривідний фургон відрізнявся відмінними позашляховими якостями. Він міг переміщати 4 людини і 400 кг вантажу. Прототипи фургонів ЗАЗ випробовувалися в околицях Запоріжжя і в Кам’янко-Дніпровському районі.

Тестували авто на острові Хортиця і в Криму ЗАЗ-970, порівнюючи його з Renault Estafette. Під час випробувань запорізькі автомобілі виявилися більш прохідні “француза”, проте в той же час показали себе менш надійними.

Однак відомими ці автомобілі так і не стали. У підсумку в серію пустили лише легкий транспортер ЗАЗ-967, який під ім’ям ЛуАЗ пізніше випускали в Луцьку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!