Офіційно презентували новий потужний Volkswagen Touareg (Фото)

0
1768

З німецьким позашляховиком «поділиться» своєї 4,0-літровою силовою установкою Audi SQ7 TDI.

Цей тиждень можна назвати «тижнем потужних автомобілів Volkswagen». Після офіційної презентації нового T-Roc R вчора, сьогодні марка з Вольфсбурга представляє найпотужніший автомобіль в модельній лінійці. Зустрітися з Touareg V8 TDI, який дебютує на автосалоні в Женеві на початку березня.

Не будемо тягнути і розповімо, чим же так відрізняється нова модифікація від представлених раніше. Під капотом буде встановлений 4,0-літровий турбодизель з 416 к.с. потужності і 900 Нм крутного моменту. Ці цифри гарантують, що великий позашляховик покаже себе на старті – всього 4,9 секунди з місця до 100 км/год, в той час як максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці в 250 км / ч. Двигун V8 TDI відповідає останнім європейським нормам викидів 6d-TEMP.

Хоча Volkswagen стверджує, що це «найпотужніший позашляховик з дизельним двигуном від німецького автовиробника», це не зовсім так. Залежно від ринку, у продажу доступний новий Audi SQ7 TDI, який насправді трохи більш потужний – 429 к.с. Це навіть не найпотужніший Touareg в історії марки, враховуючи, що у першого покоління моделі був 12-циліндровий агрегат на 444 к.с.

Клієнти, які замовляють нове покоління Volkswagen Touareg, зможуть вибрати один з двох унікальних пакетів зовнішнього тюнінгу. Перший називається Elegance – в ньому переважають металеві і холодні тони кольору. Другий, Atmosphere, – це «тепла домашня обстановка, де переважають дерево і натуральні тони».

В якості базового оснащення Touareg V8 TDI отримав пневматичну підвіску, кришку багажника з електроприводом, педалі з нержавіючої сталі, 19-дюймові колісні диски, а також пакет Light and Sight з автоматичним затемненням зовнішніми дзеркалами і автоматичним світлом фар. Продажі моделі почнуться в травні цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!