Експерти розповіли, як не вбити шини на наших дорогах

0
230

Неправильна експлуатація і установка шин призводить до нерівномірного зносу, який вимагає повної заміни гуми. У тому числі і невчасний ремонт ходової цілком може спричинити за собою скорочення терміну служби шин.

Звичний термін «розвал-сходження», що говорить про становище коліс щодо поздовжньої і вертикальної осі автомобіля, набуває нового сенсу, коли справа стосується контакту з дорогою. Шинники з компанії Nokian відзначають, що навіть преміальні шини не зможуть допомогти, якщо колеса стоять під великим кутом до дороги . Пляма контакту в такому випадку значно зменшено, як і навантаження на певну поверхню шини.

Автомобіль на траєкторії утримує сила тертя шин об дорожнє покриття, і коли покриття слизьке, вирішальне значення набувають якості шини і пляма контакту. Чим більше пляма контакту, тим вище швидкість, на якій можна безпечно здійснити маневр і ухилитися від перешкоди.

Зимові і обмерзлі дороги часом підступні і зчеплення можна втратити навіть при повноцінному плямі контакту, не кажучи вже про косому нахилі. Після певного терміну протектор і зовсім в цьому місці зношується і втрачає свої властивості. Водій несподівано може помітити, що автомобіль «спливає» з траєкторії, що може стати небезпечним сюрпризом.

Читайте також:   Що не можна робити з колісним диском, щоб продовжити термін його служби

Небезпечним може стати і ситуація, коли колеса при русі вперед повернені один до одного . Це тягне за собою швидке стирання протектора, а у випадку з зимовим м’яким складом, знос прискорюється в кілька разів.

Фахівці настійно рекомендують коригувати «розвал-сходження» при зміні сезонної гуми. Це допоможе підтримувати автомобіль в нормальному стані і продовжити термін служби шин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!