Експерти порівняли вартість використання електромобіля і звичайного авто

0
301

Утримувати електромобілі значно дешевше, ніж бензинові або дизельні авто. Про це свідчать дослідження, які проводилися в п’яти країнах Європи, повідомляє AutoGeek . 

Фахівці протягом п’яти років спостерігали за роботою електромобіля VW Golf. За підсумками дослідження було відзначено, що протягом п’яти років на обслуговування електричного і гібрида Golf витрачали менше, ніж на бензинову версію моделі. 

При цьому наголошується, що у Франції, Німеччині, Норвегії, Нідерландах і Великобританії електричний Golf коштує дешевше, якщо враховувати базову ціну автомобіля, а також дорожні і податкові витрати.

У той же час в Міжнародній раді по чистому транспорту підкреслили, що податкові пільги будуть стимулювати купувати автомобілі з нульовим рівнем викидів. Наприклад, у Франції, Німеччині та Великобританії вартість володіння електромобілями значно нижче завдяки схемам преміальних виплат – 6 000 євро (6759 доларів) у Франції, 4 380 євро (4 944 доларів) в Німеччині та 5 100 (5 757 доларів) євро в Великобританії. 

Крім того, в Німеччині і Великобританії діють знижки при покупці гібридних авто 3 285 євро (3 708 доларів) і 2 800 євро (3 161 доларів) відповідно. 

На перший погляд, це свідчить про те, що схема заохочувальних бонусів є ключем до популяризації електромобілів. Однак в Нідерландах і Норвегії немає схем преміальних платежів, але в цих країнах діє висока ставка оподаткування для транспортних засобів з високим рівнем викидів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!