Стали відомі ТОП-10 нових електромобілів у світі

0
473

Якщо в Україні лідером серед електромобілів вже кілька років поспіль є Nissan Leaf, то в серед нових електрокарів в світі він аж на третьому місці. Найбільш популярним електромобілем у світі стала Tesla Model 3, яка ще рік тому була на 146-му. Звичайно, це пов’язано з обсягами виробництва – їх виготовили і купили 145 тисяч одиниць.Якби компанія-виробник могла випустити більше, покупці забрали і їх.

Друге місце – за китайською BAIC EC-Series, який продали 90,6 тисяч. А Nissan Leaf другого покоління вибрали 87,1 тисячі чоловік. Четверте та п’яте місця знову посідають моделі Tesla, за ними йдуть китайські електромобілі та французький Renault Zoe.

Загалом в 2018 року у світу купили трохи менше мільйона електромобілів – 996 тисяч 557 одиниць. А з урахуванням плагін-гібридів кількість проданих електричних машин складає 2 млн 18 тис. штук. Роком раніше таких автомобілів було продано 1 млн 281 тисяч.

З двох мільйонів проданих електрокарів та plug-in машин приблизно половина прийшлася на Китай. Другим за об’ємом ринком у світі стала Європа, третім – Північна Америка.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!