Ford прибирає з продажу популярний кросовер

0
532

Компанія Ford збирається замінити кросовер Edge на європейському ринку з семимісною модифікацією моделі Kuga, передає Новий час . 

Рішення прибрати Edge з Європи пов’язано з низькою популярністю моделі. У минулому році позашляховики становили 35% від загального обсягу продажів в Європі. Модель Kuga була лідером продажів Ford з показником 153 542 примірники, за ним пішов невеликий позашляховик EcoSport, який виріс на 78 відсотків до 111 856 одиниць. З іншого боку, середньорозмірний позашляховик Edge зазнав невдачі: обсяг продажів в 2018 році склав всього 9 527, що на 41% нижче, ніж в 2017.

Ford працює над декількома новими позашляховиками, включаючи очікувану заміну EcoSport, яка вийде в кінці цього року, в той час як нове покоління Kuga вийде на ринок після Escape, запланованого до випуску в США в 2019 році. Очікується семимісний варіант Kuga, який і повинен замінити Edge в Європі. 

Надалі Ford виведе на ринок ще мінімум два SUV. Йдеться про позашляховик, для якого відродять назву Bronco, а також про електричний кросовер із зовнішністю, запозиченої у спорткара Mustang. 

“Ford, нарешті, збільшує свої європейські пропозиції позашляховиків після того, як, можливо, запізнився на цю вечірку”, – сказав Тім Уркварт, головний аналітик IHS Automotive, в інтерв’ю Automotive News Europe. 

При цьому, за даними аналітиків, Ford втрачає гроші не тільки на позашляховику Edge, але і на своїх базових моделях – малолітражці Fiesta і Focus compact. Однак ці автомобілі з ринку прибрати не зважилися: замість цього почався черговий раунд скорочення витрат, включаючи скорочення тисяч робочих місць.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!