У Мережі показали, як японська техніка прибирає сніг. Відео

0
353

Взимку Японію традиційно накриває рясними снігопадами. Але в Країні висхідного сонця сніг – це не стихійне лихо. На ньому заробляють. Зимовий туризм приносить дохід завдяки чистим дорогах, які регулярно і ретельно розчищає армія снігоприбиральної техніки, повідомляє budport.com.ua . 

Зазвичай країну засипає снігом із західного боку. У зимовий час дмуть сильні вітри з боку Сибіру. Підхоплюючи вологе повітря Японського моря, вітру зустрічають сильний опір на перших же гірських хребтах японських островів, видаючи масиви снігу.

Тисячі туристів з’їжджаються до Японії, щоб помилуватися сніговими статуями і природними пейзажами, зайнятися зимовими видами спорту, погрітися в термальних джерелах, навколо яких побудовані мальовничі готелю. Подорожувати по країні туристи і місцеві жителі можуть завдяки продуманій роботі дорожньої техніки, яка займається прибиранням снігу. 

Уздовж деяких доріг виростають снігові стіни, висота яких може досягати декількох метрів. Взимку шосе заносить таким сніжним покривом, що, коли його розкопують, виходять глибокі “ущелини”. Щоб розкоп був точним, по узбіччях проїжджої частини встановлюють спеціальні багатометрові вишки з вмонтованими в них радіопередавачами. 

Екскаватори та снегоуборщики, а також підсобні транспортні засоби зчищають сніг до тих пір, поки не дійдуть до дороги. Снігоприбиральні машини здатні викидати сніг на висоту до 20 м.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!